Suomen Antropologinen Seura etsii uutta sihteeriä alkaen huhti-toukokuu 2024. Jos olet kiinnostunut siitä, kuinka antropologinen seura toimii ja haluat mukaan hallituksen toimintaan, sihteerin pesti voisi tähän olla mainio paikka.

Sihteeri osallistuu seuran hallituksen kokouksiin, jotka yleensä pidetään Zoomissa (5-7 kertaa vuodessa), ja pitää niistä pöytäkirjaa. Sihteerin hoidossa ovat myös seuran sähköposti, jäsenrekisteri, postilista ja kirjeposti. Mahdollisuuksien mukaan sihteeri auttaa hallitusta järjestämään seuran tapahtumia, kuten kevätjuhlat, pikkujoulut, seminaarit ja keskustelutilaisuudet. Keskimäärin hommaa on muutama tunti kuukaudessa. Tehtävänkuvassa on myös joustoa.

Tehtävään ei vaadita erityistaitoja, mutta erityisesti organisointikyvystä on sihteerille hyötyä. Yhdistyskokemustakaan ei tarvitse välttämättä olla, sillä tehtävät oppii niitä tekemällä, ja apuakin löytyy. Tehtävä siis sopii miltei kaikille iästä, työhistoriasta ja koulutustasosta riippumatta. Sihteerin pestistä voi myös saada opintopisteitä, mitä perustutkinto-opiskelijat ja jatko-opiskelijat voivat tiedustella oppilaitoksistaan.

Sihteerin ei välttämättä tarvitse asua pääkaupunkiseudulla, mutta se voi käytännössä olla kätevää, koska seuran kotipaikkakin (ja postilaatikko) on Helsingissä. Myös pikkujoulut ja kevätjuhlat järjestetään yleensä Helsingissä. Mutta pääasia on, että sihteeri voi tarvittaessa matkustaa pääkaupunkiseudulle.

Jos kiinnostuit, laita vapaamuotoinen hakemus puheenjohtajan sähköpostiin (jukkajouhki@nullgmail.com) 10.4. mennessä. Voit myös kysyä pj:ltä lisätietoja. Sihteerin pesti alkaa sopimuksen mukaan huhti-toukokuussa.

Vastaa