Mikä Antropodi?

Antropodi on Suomen Antropologisen Seuran toimittama podcast-sarja, jota julkaistaan yhteistyössä AntroBlogin kanssa. Sarja käsittelee ajankohtaisia ja ajattomia antropologisia aiheita, kuten tuoreita tutkimuksia, yhteiskunnallisia ja kulttuurisia ilmiöitä, opetusta ja työelämää. 

Kaikenlaiset kulttuuriset ilmiöt, ihmiskäsitykset, maailmankuvat ja yhteisölliset muodostelmat kiinnostavat meitä, ruohonjuuritasolta korkeuksiin, oikealta vasemmalle, eläväisestä empiriasta totiseen teoriaan, supi-Suomessa tai kaukana maailmalla. 

Antropodin uusi jakso ilmestyy aina kuun ensimmäisenä tiistaina. Toisinaan saatamme julkaista lisäksi erikoisjaksoja. Lue lisää podcast-sarjan toimittajista täältä.

Jakso 1: Elämää tavarapaljouden keskellä

Tavarat vaikuttavat monin tavoin arkeemme: ne sujuvoittavat elämää, edustavat arvojamme, ovat luksusta sekä välttämättömyyksiä. Mutta miten tavaran runsaus rakentaa suhdettamme tavaraan?

Tavarapaljouden keskellä eläminen voi totuttaa valinnanvaraan, mutta houkutella myös toimimaan toisin: voiko minimalismi olla luksusta? Tässä podcastjaksossa pohditaan, miten omaisuuden karsiminen voi olla elämäntapamuutos.

Jaksossa kuullaan minimalistia, kirjailija-bloggaaja Teemu Kuntoa sekä muun muassa Aalto-yliopistossa luksusta tutkivaa Linda Turusta, joka on taloussosiologian dosentti Turun yliopistosta. Jakson on toimittanut Meri Parkkinen.

Vastaa