Suomen Antropologinen Seura

Suoraan sisältöön

Suomen Antropologinen Seura on vuonna 1975 perustettu tieteellinen seura. Seura tukee antropologian tutkimusalaa ja siihen läheisesti liittyviä tutkimushankkeita. Lisäksi seura tekee erilaisten projektien ja tapahtumien avulla tunnetuksi antropologista tutkimusta sekä tukee antropologien identiteettiä tiedeyhteisössä ja sen ulkopuolella

Ajankohtaista Suomen Antropologisessa Seurassa ja antropologiassa

Seuran Kevätjuhla pidetään Helsingin Tokoinrannassa Hakaniemen likellä torstaina 2.6.2016 klo 17:stä eteenpäin. Ota mukaan yhteistä syötävää ja juotavaa.

Suomen Antropologisen Seuran vuosikokous pidettiin ke 30.3.2016 Tieteiden talolla (Kirkkokatu 6, Helsinki), salissa 404. Vuosikokouksen aloitti FT Marko Juntunen Tampereen yliopistosta esitelmöimällä aiheesta “Muslimiväestöä jakavat konfliktit ja islamia ympäröivä turvallisuuteen ja sosiaalisiin uhkiin kytkeytyvä keskustelu monikulttuurisessa lähiössä”.
Vuosikokouksen esityslista (doc)

Suomen Antropologisen Seuran muistosanat 27.2.2016 kuolleelle akateemikko Anna-Leena Siikalalle.

Pekka Tuominen väitteli 27.2.2016 Helsingin yliopiston sosiaali- ja kulttuuriantropologian oppiaineessa aiheesta Moral Qualities of Space, Historical Consciousness and Symbolic Boundaries in the Beyoğlu District of Istanbul. Väitöskirja on ladattavissa pdf:nä oheisesta linkistä.

Suomen Antropologisen Seuran antropologipäivät pidettiin 21.–22. lokakuuta 2015 tunnuksella Maisema, sosiaalisuus ja materiaalisuus.
Konferenssin pääpuheen piti prof. Anna Tsing (University of California Santa Cruz) aiheesta “The buck, the bull, and the dream of the stag: some unexpected weeds of the Anthropocene” (abstrakti, pdf). (Video Tsingin esitelmästä Youtubessa)

Konferenssin yhteydessä järjestetyn Edward Westermarck -muistoluennon piti prof. Philippe Descola (Collège de France) aiheesta “Landscape as Transfiguration” (abstrakti, pdf) torstaina 22.10.2015 klo.

The 2nd Helsinki Knots Symposium järjestettiin konferenssin jälkeisenä päivänä pe 23.10.2015 aiheella Relations and Dependencies: Disciplinary Knots Tieteiden talolla (ohjelma pdf:nä). Pääpuhujat olivat Jane Guyer (Johns Hopkins), Beverley Skeggs (Goldsmiths London), Ruben Andersson (LSE and Stockholm) ja Éric Fassin (Paris VIII).

RAJAT / BORDERS
VIII Kulttuurintutkimuksen päivät Oulun yliopistossa 3.−4.12.2015
VIII Conference on Cultural Studies, December 3−4, 2015, University of Oulu, Finland

Antropologisen ja etnografisen elokuvan festivaali Viscult järjestettiin 30.9.-2.10.2015 Joensuussa.

Suomen Antropologisen Seuran vuosikokous pidettiin 25.3.2015. Seuran uudeksi esimieheksi valittiin VTT Katja Uusihakala. Vuosikokouksen aloitti professori Sarah Green Helsingin yliopistosta pitämällä luennon aiheesta otsikolla “Anthropology beyond holism - towards a cultural and social theory of knots”.

Volume 37, 4/2012